Macaroane cu carne si dovlecei, aromatizate cu usturoi

Printeaza

Macaroane cu carne si dovlecei, aromatizate cu usturoi din: ceapa, usturoi, rosii, dovlecei, carne de vita, ulei de masline, oregano, piper, smantana, oua si cascaval.

Ingrediente:Macaroane_cu_carne_si_dovlecei_aromatizate_cu_usturoi

  • 350 g macaroane
  • sare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 5 rosii
  • 2 dovlecei
  • 500 g carne de vita tocata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingrita oregano
  • piper
  • 200 g smantana
  • 4 oua
  • 100 g cascaval ras

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se toacă ustu­roiul şi ceapa.

Se opăresc roşiile şi se decojesc; se curăţă de seminţe şi se taie pulpa cuburi. Se tale dovleceii în beţişoare de 4 mm lăţime. Se prăjeşte carnea în ulei încins; se adaugă ceapa şi usturoiul.

Se adaugă roşiile şi oregano, sare şl piper. Se bate smântână cu ouă. Se sărează şi se piperează. Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge cu unt o formă de sufleu şi se pune în ea jumătate din cantitatea de macaroane; se presară caşcaval, apoi se aşază dovlecei şi se toarnă jumătate din cantitatea de smântână cu ou.

Se repartizează deasupra carnea tocată şi se acoperă cu paste. Se toarnă restul de ames­tec de smântână, se presară restul de caşcaval şi se coace la cuptor 35-40 min.

Macaroane cu carne si dovlecei, aromatizate cu usturoi

Macaroane_cu_carne_si_dovlecei_aromatizate_cu_usturoi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Alessia Mantea

    O ideea buna, chiar aveam niste macaroane si nu stiam ce sa fac cu ele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.