Linzer cu mure

Printeaza

Linzer cu mure din: faina, margarina, oua, zahar pudra, zahar tos, sare, lamaie, gris, mure.

Ingrediente:Linzer cu mure

  • 350 g făină
  • 250 g margarină
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 280 g zahăr obişnuit
  • sare
  • coajă rasă şi zeama de la o lămâie
  • 1 lingură griş
  • 500 g mure

 

Mod de preparare:

Freci margarina cu zahărul pudră şi un praf de sare, adaugi gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare, apoi coaja rasă de lămâie şi la urmă făina în ploaie.

Amesteci totul fără să frămânţi, apoi întinzi aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Speli murele, le laşi puţin să se scurgă, după care le amesteci cu grişul, le aşezi peste aluat şi dai prăjitura la cuptor.

In acest timp, baţi albuşurile cu zahărul obişnuit şi 1 lin­gură zeamă de lămâie, o întinzi peste prăjitura pe jumătate coap­tă şi o mai dai la cuptor pentru încă 15 minute.

După ce s-a răcit, o tai bucăţi cu un cuţit pe care-l treci mereu prin apă rece, ca să nu se fărâme bezeaua.

Linzer cu mure

Linzer cu mure

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.