Limba de mare la pachet

Printeaza

O reteta de limba de mare la pachet din: limba de mare, nuca de cocos, ardei iute, coriandru, usturoi, ghimbir, suc de lamaie, sare, si frunze proaspete de coriandru.

 

Ingrediente:Limba de mare la pachet

  • 2 limbi-de-mare întregi, cam 250 g fiecare

pentru marinată:

  • 25 g nucă de cocos, uscată, fără adaos de zahăr
  • 1-2 ardei iuţi verzi, fără seminţe, tocaţi mare
  • 1 lingură coriandru proaspăt, tocat mare
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mare
  • 1 lingură ghimbir, tocat mare
  • sucul de la 1 lămâie
  • sare

ornare:

  • sferturi de lămâie şi frunze proaspete de coriandru

 

Mod de preparare:

Se pune un ibric cu apă la fiert. Pentru marinată, se pune nuca de cocos într-un castron termorezistent, iar peste ea se toarnă 150 ml apă fiartă.

Se lasă la înmuiat 10-15 minute, între timp, se fac trei crestături de 5 cm lungime, pe fiecare parte a peştilor; pentru a permite marinatei să pătrundă în peşte.

Peştii se aşază într-un vas adânc.

Se pun într-un blender nuca de cocos rehidratată împreună cu ardeiul iute, coriandrul, usturoiul, ghimbirul, sucul de lămâie şi sare după gust.

Se amestecă până se omogenizează.

Se poate folosi foarte bine şi un mixer pentru prepararea marinatei.

Se toarnă jumătate din marinată peste peşte, astfel încât să fie acoperit.

Se întorc peştii pe cealaltă parte şi se toarnă restul de marinată. Se acoperă vasul cu peştii şi se lasă să stea la rece 1 -2 ore, fie peste noapte la frigider.

Inainte de a se prepara, se aduce peştele la tem­peratura camerei.

Se încălzeşte cuptorul la 180°C.

Se aşază o bucată de folie destul de mare cât să cuprindă peştele în hârtia pergament.

Se ridică un peşte din marinată şi se aşază în mijloc, apoi se adună folia şi hârtia şi se răsucesc bine pentru a se închide pachetul.

Se face la fel şi cu celălalt peşte.

Se pun pachetele unul lângă altul într-un vas, care se aşază în centrul cuptorului.

Se coace 20 de minute.

Se desface folia şi se coace încă 10 minute sau până când peştele se fărâmiţează uşor; atunci când este încercat cu un cuţit.

Se ridică fiecare peşte cu grijă din înveliş şi se transferă pe farfuria pe care se va servi.

Se ornea­ză cu sferturi de lămâie şi frunze de coriandru.

Limba de mare la pachet

Limba de mare la pachet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 


poate iti place si:

Limba-de-mare cu sos de sofran pe pat de risotto cu leurda

Limba de mare cu sos tartar

Această mâncare se face din file de limbă-de-mare tăiat în fâşii şi acoperit cu un strat de pesmet amestecat cu condimente. Bucăţile de file se prăjesc apoi în baie de ulei şi se servesc cu un sos tartar. De fapt, este o variantă a peştelui prăjit, care se serveşte în mod tradiţional cu cartofi prăjiţi. […]

Limbă-de-mare la tigaie cu salsa verde

Limba de mare cu migdale

Limba de mare cu migdale din: file de limba de mare, unt, migdale, suc de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 750 g file de limbă-de-mare 50 g unt 25 g migdale feliate 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1 lingură suc de lămâie pătrunjel tocat după gust felii de lămâie   Mod de preparare: Spălaţi fileurile de […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.