Legume sote cu sos si busuioc tocat

Printeaza

O reteta delicioasa de legume sote din: vanata, ciuperci, rosii, porumb, ardei gras, ceapa, usturoi, naut, ulei de masline, vin alb, sare, piper, busuioc, smantana.

Ingrediente:Legume_sote

  • o vânătă
  • 200 g ciuperci
  • 4 roşii
  • 200 g porumb baby
  • doi ardei graşi
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • o conservă de năut
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • smântână

 

Mod de preparare:

Vânătă se spală, se taie în jumătăţi, apoi în bucăţi mai mici. Ciupercile se curăţă de pieliţă sau se lasă necurăţate, se spală, se scurg de apă şi se taie în jumătăţi.

Porumbul baby se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se taie în bucăţi mici. Roşiile se spală, se opăresc câteva secunde în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se taie felii. Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cuburi sau julien. Cepele şi ustu­roiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii subţiri.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa şi usturoiul, ardeiul şi ciupercile. Se călesc până încep să se înmoaie, se adaugă vinetele, se prăjesc 10 minute, apoi se pun roşiile, năutul scurs de apă, sare şi piper.

Se ţin pe foc până scade sosul, se presară busuioc tocat şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.