Jeleu picant de caise cu ardei iute

Printeaza

Jeleu picant de caise cu ardei iute din: caise, portocale, lamaie, ardei iute, zahar gelifiat.

Ingrediente:Jeleu_picant_de_caise_cu_ardei_iute

  • 500 g caise
  • 6 portocale
  • 1 lamaie
  • 1 ardei iute rosu
  • 500 g zahar gelifiat (3:1)

 

Mod de preparare:

Se golesc de samburi caisele si pulpa se taie marunt. Se storc portocalele si 1 lamaie; sucul lor se dă în fiert cu caisele, într-o oală şi se lasă să clocotească cca 5-8 min. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare cel puţin 6 ore, cel mai bine peste noapte. Se păstrează sucul.

Se curăţă ardeiul de cotoare, seminţe şi pieliţe albe; se taie rondele. Se măsoară 800 ml suc de fructe şi se pune la fiert cu zahăr gelifiant; se lasă să fiarbă clocotit, amestecând, cca 3-4 min. Se face proba.

Jeleul se toarnă în borcane filetate. Se închid ermetic şi se lasă să stea pe capac 10 min. Se aşază apoi din nou în picioare şi se lasă să se răcească.

Jeleu picant de caise cu ardei iute

Jeleu_picant_de_caise_cu_ardei_iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.