Inimioare de bezea cu fructe
PrinteazaInimioare de bezea cu fructe din: capsuni, suc de lamaie, zahar pudra, albusuri, sare, zahar fin, otet, amidon.
piure de fructe:
- 125 g capsuni
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 linguri zahar pudra
bezea:
- 3 albusuri
- 1 praf de sare
- 225 g zahar fin
- 1/2 lingurita otet
- 1 lingurita amidon
Mod de preparare:
Se curata capsunile si se amesteca impreuna cu sucul de lamaie si zahar. Se paseaza si se strecoara piureul. Se bat albusurile cu un praf de sare. Se inglobeaza treptat zaharul, batand in continuare. In final se adauga otetul, in care a fost dizolvat amidonul. Se adauga piureul de fructe si se marmoreaza usor cu furculita.
Se incalzeste cuptorul la 120C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se asaza pe planseta o forma de inimioara pentru decupat fursecuri si se umple cu bezea. Apoi se ridica forma, cu grija si se asaza inimioara pe tava.
Se procedeaza asa pana ce se umple tava (atentie, bezelele nu trebuie asezate aproape unele de altele, deoarece se aplatizeaza mult la cotp!). Se coc 40 de minute in cuptorul pregatit.
Inimioare de bezea cu fructe
Pofta buna!