Inghetata orientala de fistic si migdale

Printeaza

Inghetata orientala de fistic si migdale din: lapte, cremă de brânză, amidon, smântână de frişcă, zahăr, fistic, extract de migdale, sare.

Inghetata_orientala_de_fistic_si_migdalei

Ingrediente:

  • 2 căni lapte
  • 3 linguri cremă de brânză
  • o lingură amidon
  • o cană şi un sfert smântână de frişcă
  • 1/2 cană zahăr
  • 1/2 cană fistic uşor prăjit şi măcinat fin
  • o linguriţă extract de migdale
  • un praf sare

Mod de preparare:

Amidonul se dizolvă în câteva linguri de lapte si crema de brânză se bate bine.

Separat, laptele se pune la fiert cu zahărul si cu smântână. Când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă amidonul dizol­vat în lapte, apoi se fierbe până când se îngroaşă ca o budincă.

Se amestecă totul cu crema de brânză, apoi se adaugă fisticul, extractul de migdale si sarea si.se lasă să se răcească.

Compoziţia se toarnă în maşina de îngheţată sau se dă la congelator de pe o zi pe alta, amestecând la câteva ore în ea pentru a nu face cristale de gheaţă.

Inghetata orientala de fistic si migdale

Inghetata_orientala_de_fistic_si_migdalei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.