Reteta zilei: Inghetata cu cirese, migdale si fistic

Printeaza

Inghetata cu cirese, migdale si fistic din: cirese uscate, amaretto, albus de ou, miere, zahar, apa, smantana, esenta de migdale, migdale, fistic, cirese proaspete.

Inghetata_cu_cirese_migdale_si_fistic_07

Inghetata cu cirese, migdale si fistic

Ingrediente: 

  • 1 cană cireșe uscate
  • 3/4 cană amaretto
  • 2 albușuri de ou
  • 1/3 ceasca miere
  • 1/2 cană zahar
  • 1/4 cană apa
  • 1 1/2 cani smântâna
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 1/2 ceasca migdale sărate, tocate
  • 1/2 ceasca fistic sărat tocat
  • 1 cană cireșe proaspete

Mod de preparare:

Tocati cireșele uscate și transferati intr-un castron mic. Adăugați amaretto și se lasa sa stea timp de o oră. Scoateti ciresele si pastrati deoparte.

Inghetata_cu_cirese_migdale_si_fistic
Se bat albusurile.
Într-o cratiță mică, combinati miere, zahăr și apă. Incalziti la foc mic, amestecand constant, până când zahărul se dizolvă. Se aduce amestecul la fierbere și se fierbe timp de încă 2 minute.

Inghetata_cu_cirese_migdale_si_fistic_02

Incorporati usor amestecul de miere în albușurile batute. Continuați sa bateti aproximativ cinci minute.

Inghetata_cu_cirese_migdale_si_fistic_03
Într-un castron separat, bateti smantana cu esenta de migdale, adaugati migdale, fistic, cirese uscate si cirese proaspete. Adaugati bezeaa și camestecati cu o spatulă de cauciuc.

Inghetata_cu_cirese_migdale_si_fistic_05
Se transferă amestecul într-un recipient pentru congelator. Se acopera si se congeleaza peste noapte.

Inghetata_cu_cirese_migdale_si_fistic_06

Serviti.

Inghetata_cu_cirese_migdale_si_fistic_07

Inghetata cu cirese, migdale si fistic

Inghetata_cu_cirese_migdale_si_fistic_07

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce pofta mi-ai facut de o inghetata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.