Inghetata de mazare cu menta

Printeaza

Inghetata de mazare cu menta din: mazare, lapte, zahar pudra, smantana, galbenusuri, frunze de menta.

Ingrediente:Inghetata de mazare cu menta

  • 450 g mazare proaspata
  • 180 ml lapte
  • 150 g zahar pudra
  • 375 ml smantana cu 30% grasime
  • 6 galbenusuri
  • 20 g frunze de menta taiata marunt

 

Mod de preparare:

Fierbi 3 l de apă cu sare. Adaugi mazărea. O fierbi 7-10 minute. După ce a fiert, pui mazărea într-o strecurătoare şi o introduci sub jet de apă rece, apoi o dai prin blender.

Pui la foc mic într-o cratiţă, laptele împreună cu zahărul.

Intr-un castron, mixezi smântână şi apoi adaugi piureul de mazăre. Separat, mixezi gălbenuşurile şi adaugi peste ele laptele cald.

Pui apoi pe foc mic, până se îngroaşă. Amesteci apoi cu smântână bă­tută şi o introduci în blender îm­preună cu frunzele de mentă.

Dai îngheţata la congelator şi o ames­teci din când în când.

Inghetata de mazare cu menta

Inghetata de mazare cu menta

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mai auzit pana acum de inghetata de mazare 🙂 vreau sa gust si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.