Gulii umplute cu carne macra (varianta)
PrinteazaGulii umplute cu carne macra
- 12 gulii mijlocii
- 400 g carne macră
- 1 felie pîine
- 1 ceapă mică
- 1 lingura orez
- 1 linguriţă mărar tocat
- sare
Ingrediente sos: 2 linguri untură, 1/2 lingură făină, 1 ceaşcă zeamă de carne (sau apă), 1 lingură bulion, 5 bucăţele zahăr, sare.
Mod de preparare:
Se aleg gulii tinere, cam de aceeaşi mărime. Se curăţă, se scobesc şi se umplu cu o tocătură ca pentru ardei.
Se aşază în cratiţă şi se toarnă deasupra un sos făcut dintr-un rântaş de făină cu untură, stins cu zeamă de carne la care se adaugă bulion de roşii şi puţin zahăr ars.
După ce fierb pe maşină, se dau la cuptor.
Pofta buna!
Imi plac guliile.