Ciorba de gulii umplute

Printeaza

Ciorba de gulii umplute din: gulii, morcovi, patrunjel, pastarnac, cartofi, carne tocata de curcan, orez, oua, smantana, sare, lamaie, patrunjel.

Ingrediente:Ciorba de gulii umplute

  • 5 gulii
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 2-3 cartofi
  • 500 g carne tocată de curcan
  • 4 linguri orez
  • 3 ouă
  • 100 g smântână
  • sare
  • suc de lămâie după gust
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se taie cubuleţe morcovul, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel. Se pun la fiert în cca 4l de apă cu o linguriţă vârfuită de sare. Se adaugă şi cartofii tăiaţi cubuleţe potrivite.

Se curăţă guliile, se scobesc. Se scufundă în apă clocotită cu sare şi se fierb 10 min. Se scot şi se trec sub jet de apă rece. Se prepară compoziţia de carne pentru umplut şi perişoare amestecând bine carnea cu un praf de sare, 2 ouă, 2 linguri orez şi puţin pătrunjel verde tocat fin.

Se umplu guliile, se pun la fiert cu zarzavatul 20 min. Din carnea rămasă se modelează perişoare.

După 20 de min. de fierbere, se adaugă perişoarele şi miezul de gulii. După ce au fiert bine, se opreşte focul, se drege ciorba cu oul bătut cu smântână, se adaugă suc de lămâie şi se presară pătrunjel tocat mărunt.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.