Gulas cu carne de porc si vin

Printeaza

Gulas cu carne de porc si vin din: carne de porc, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, vin, foi de dafin, pasta de chilli, boia dulce, boia iute, sare si piper.

Ingrediente:Gulas_cu_carne_de_porc_si_vin

  • 400 g carne de porc
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 250 ml sos de rosii
  • 4-5 linguri cu ulei
  • 1 pahar cu vin
  • 2 foi de dafin
  • pasta de chilli (optional)
  • boia dulce/iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi căleşte-le trei minute în 4-5 linguri cu ulei. Spală şi taie carnea în cubuleţe.

Pune-o peste ceapă şi usturoi şi lasă să se înăbuşe. Adaugă boiaua şi un pahar cu vin, pune capacul şi lasă să se înăbuşe un sfert de oră.

După ce a scăzut, pune sosul de roşii (şi pastă de chilii, dacă ai), apoi acoperă vasul. Lasă la foc mediu 20 de minute.

Potriveşte de sare şi piper. Când e gata, decorează cu o frunză dafin.

Gulas cu carne de porc si vin

Gulas_cu_carne_de_porc_si_vin

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mai facut pana acum combinatie asta in gulas, dar promit s-o incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.