Gogoşi împletite din aluat dospit

Printeaza

Gogoşi împletite din aluat dospit din: drojdie, lapte, zahar, faina, galbenus, coaja de lamaie, ulei.

Ingrediente:Gogosi_impletite_din_aluat_dospit

  • 15 g drojdie
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 linguri zahar
  • 270 g faina
  • 1 galbenus
  • 1 priza coaja de lamaie rasa
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, se amestecă drojdia cu 4 linguri de lapte, 1 linguriţă zahăr şi 1 lingură de făină.

Se acoperă cu un prosop textil curat şi se lasă să crească la căldură cca 15 min.

In alt castron se amestecă restul de făină cu zahăr; se face o gropiţă la mijloc şi se adaugă plămădeala crescută, coaja de lămâie şi gălbenuşul.

Se toarnă şi restul de lapte călduţ; se frământă aluatul.

Se acoperă cu un prosop textil şi se lasă să crească la căldură cca 1 oră.

Când îşi dublează volumul, aluatul se aşază pe planşeta tapetată cu făină şi se taie bucăţi egale; se întind foi, se taie bucăţi şi se împletesc cozi.

Se lasă să crească puţin la căldură, apoi se prăjesc în ulei încins, la foc mijlociu, până se rumenesc.

Se scot şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime, pe prosoape de hârtie. Se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.

Gogoşi împletite din aluat dospit

Gogosi_impletite_din_aluat_dospit

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.