Gogosari in otet caramelizat
PrinteazaGogosari in otet caramelizat
- 5 kg gogosari
- 500g zahar
- 1 litru otet
- 1 lingurita sare
- cateva foi de dafin
- boabe de piper
- mustar
- coriandru
Mod de preparare:
Spala bine gogosarii, taie-i în patru si curata-i de seminte. Pune într-o cratita 250g zahar sa se caramelizeze, apoi lasa-l sa se raceasca.
Dupa aceea toarna 500ml otet peste zaharul caramelizat si lasa-l sa se topeasca la foc potrivit.
Pune gogosarii, pe rând, sa dea o unda în aceasta compozitie. Scoate gogosarii cu paleta, asaza-i în borcane mici si preseaza-i putin.
Separat, amesteca restul de otet si zahar pe foc, pâna se topeste zaharul, apoi adauga sarea, condimente dupa gust si otetul cu zahar caramelizat.
Toarna apoi solutia cu otet peste gogosarii din borcane. Leaga cu celofan sau pune-le capac si da-le la rece.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/gogosari-in-otet-caramelizat html
Otetul ala face totul, daca ai gresit, nu ies buni
Am facut asta iarna, au iesit deliciosi