Ghiveci cu dovleac

Printeaza

Ghiveci cu dovleac din: ulei de masline, ardei grasi, cartofi, dovleac, usturoi, ceapa rosie, rosii cherry, mozzarella, mazare, suc de lamaie, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Ghiveci_cu_dovleac

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 ardei grasi
  • 2 cartofi dulci
  • 1 dovleac mic de placinta
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 300 g rosii cherry
  • 200 g mozzarella
  • 100 g mazare mange tout
  • suc de lamaie
  • cateva fire de busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curata dovleacul si se taie pulpa bucăţi. Se unge cu ulei o tigaie de fontă. Se aşază înăuntru ardeiul gras curăţat şi tăiat bucăţi, cartofii dulci decojiţi şi tăiaţi bucăţi şi dovleacul. Se adaugă usturoiul tocat, ceapa tăiată felii şi roşiile tăiate jumătăţi, urmate de sare, piper şi busuioc tocat.

Se acoperă cu un şi se coace în cuptorul încins la 150 °C cca 2 ore. Se adaugă la legume bucăţele de mozzarella şi păstăi de mazăre mange-tout tocate; se acoperă din nou vasul şi se mai călesc cca 30 min. până ce se topeşte brânza.

La final se adaugă suc de lămâie şi frunze de busuioc, după gust. Preparatul se serveşte cu paste.

Ghiveci cu dovleac

Ghiveci_cu_dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.