Gem picant

Printeaza

Gem picant din: mere, prune, pere, zahar, lamaie, ghimbir, baton de scortisoara si nuca.

Ingrediente:Gem_picant

  • 1,3 kg mere
  • 1,3 kg prune
  • 900 g pere
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
  • ghimbir (cam 2 cm)
  • 1 baton de scortisoara
  • 100 g nuca

 

Mod de preparare:

Curăţă de coajă fructele spălate şi îndepărtează sâmburii. Păstrează într-un săculeţ de pânză seminţele de măr.

Feliază merele şi perele şi pune-le într-o cratiţă împreuna cu jumatatile de prune.

Toarna apa cat sa acopere stratul de fructe, pune saculetul cu seminte si lasa la foc mic pana se inmaoie totul, aproximativ 45 de minute.

Ia cratiţa de pe foc, adau­gă zahărul şi amestecă până se dizolvă. Pune batonul de scorţişoară şi pe cel de vani­lie, ghimbirul, coaja şi sucul de la lămâie, nuca zdrobită.

Pune din nou pe foc şi mai lasă 30 de minute de la pri­mul clocot, la cu linguriţa din compoziţia fierbinte şi pune pe o farfurie.

Dacă în câte­va secunde se formează o pojghiţă deasupra, sigur e numai bun de pus în borca­ne. Dacă nu, mai lasă pe foc, amestecând mereu.

Scoate rădăcina de ghim­bir, batoanele de vanilie şi scoţişoară şi toarnă gemul picant în borcane sterilizate, închide ermetic şi lasă să se răcească în tihnă, de prefe­rat acoperite cu o pătură.

Gem picant

Gem_picant

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu din gemul asta picant!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.