Galuste de smantana cu raci

Printeaza

Galuste de smantana cu raci din: raci, unt, gris, ou, smantana, patrunjel, marar, masline, sare, piper.

Ingrediente:Galuste de smantana cu raci

  • 1 kg de raci vii
  • 150 g unt
  • 2 linguri griş
  • 1 ou
  • 300 ml smântână
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 100 g măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:
Racii se spală şi se pun la fiert vii, în apă clocotită cu sare. Când sunt fierţi pe jumătate, se scot şi se prăjesc în toată cantitatea de unt, care a fost bine încins în prealabil. Se aşază apoi pe un platou.

Se pregătesc găluştele, din 2 linguri de griş amestecate cu 1 ou, 100g de smântână, sare şi verdeaţă tocată fin. Se ia cu lingura (udă) din compoziţie şi pun la fiert găluştele în apă clocotită cu puţină sare. Când se ridică la suprafaţă, găluştele sunt gata şi se scot cu spumiera din apă. Se pun lângă raci, pe platou.

Se servesc racii calzi cu restul de smântână frecată cu piper măcinat. Se ornează platoul cu măsline negre.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.