Galuste de smantana cu raci
PrinteazaGaluste de smantana cu raci din: raci, unt, gris, ou, smantana, patrunjel, marar, masline, sare, piper.
- 1 kg de raci vii
- 150 g unt
- 2 linguri griş
- 1 ou
- 300 ml smântână
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 100 g măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Racii se spală şi se pun la fiert vii, în apă clocotită cu sare. Când sunt fierţi pe jumătate, se scot şi se prăjesc în toată cantitatea de unt, care a fost bine încins în prealabil. Se aşază apoi pe un platou.
Se pregătesc găluştele, din 2 linguri de griş amestecate cu 1 ou, 100g de smântână, sare şi verdeaţă tocată fin. Se ia cu lingura (udă) din compoziţie şi pun la fiert găluştele în apă clocotită cu puţină sare. Când se ridică la suprafaţă, găluştele sunt gata şi se scot cu spumiera din apă. Se pun lângă raci, pe platou.
Se servesc racii calzi cu restul de smântână frecată cu piper măcinat. Se ornează platoul cu măsline negre.
Pofta buna!