Galuste cu pui si sos alb

Printeaza

Galuste cu pui si sos alb din: pui, ceapa, morcov, ardei rgas, sare, piper, condiment cu gust de faina, foi de dafin, ulei, patrunjel, faina, oua, sare, apa, amidon, lapte, condiment din legume uscate.

Ingrediente:Galuste cu pui si sos alb

  • 1 pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/4 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • condiment cu gust de gaina
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 fire de patrunjel

pentru galuste:

  • 500 g faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1-2 cescute cu apa
  • 1 lingura ulei pentru fiert

pentru sosul alb:

  • 1 lingura amidon
  • 300-400 ml lapte
  • condiment din legume uscate

 

Mod de preparare:

Porţionezi puiul şi speli bucăţile. Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, ardeiul în cubuleţe, iar morcovul îl dai pe râzătoare.

Căleşti ceapa în uleiul încins, iar după ce a devenit transparentă, adaugi ardeiul, morcovul şi carnea de pui.

Condimentezi cu foi de dafin şi condiment cu gust de găină şi acoperi toate ingredientele cu apă fierbinte.

Fierbi carnea până când se înmoaie bine, iar la final sărezi şi condimentezi după gust. In timp ce fierbe carnea, amesteci cu telul ingredientele pentru găluşte, până obţii un aluat moale.

Cu vârful lingurii, tai bucăţi mici de aluat şi le pui la fiert în apă uşor sărată, cu uleiul.

Când au fiert, le scurgi şi le treci prin jet de apă rece. Amesteci găluştele cu un polonic de sos de la carne şi le păstrezi la cald.

Pentru sosul alb, amesteci amidonul cu 300 ml lapte rece.

Le pui la fiert împreună cu un polonic de sos de came şi condiment din legume, amestecând până se îngroaşă.

Dacă sosul e prea gros, mai adaugi lapte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Galuste de pesmet cu sos

Galuste de pesmet cu sos

Galuste de pesmet cu sos din: oua, zahar, pesmet, vin, scortisoara, ulei, sare. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri cu zahăr 4-5 linguri cu pesmet 1 pahar cu vin alb 3 linguri cu zahăr tos 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere sare 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Spălăm ouăle, le spargem în castron şi […]

 

Galuste in sos de vin

Galuste in sos de vin

Galuste in sos de vin din: oua, zahar, pesmet, vin, scortisoara, ulei. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri cu zahăr 4-5 linguri cu pesmet 1 pahar cu vin alb 3 linguri cu zahăr tos 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere sare 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Spălăm ouăle, le spargem în castron şi separăm […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.