Friptura de vita cu ciuperci

Printeaza

Friptura de vita cu ciuperci din: fleica de vita, ceapa, ciuperci, usturoi, telina, ou, ulei, faina, bulion, vin rosu, supa concentrata de vita, frunze de dafin si sos worcestershire.

Ingrediente:

  • 700 g fleica de vita
  • 400 g cepe mici (salote, arpagic), curatate
  • 400 g ciuperci de crescatorie, curatate
  • 1 ceapa mare, curatata si taiata rondele
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 tulpini de telina, taiate bucati
  • 1 ou mare, batut
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri bulion
  • 200 ml vin rosu
  • 600 ml supa concentrata de vita
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingura sos Worcestershire

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 4/180°C. Incinge uleiul si prajeste fleicile in transe. Caleste salotele si ciupercile, pune-le peste friptura. Pune ceapa, usturoiul si telina in tigaie si caleste-le 5 min. Amesteca apoi cu faina si bulionul, adauga vinul, concentratul de vita, dafinul si sosul Worcestershire si mai caleste cateva minute.

Pune carnea de vita, ciupercile si salotele intr-un vas termorezistent, adauga sosul de usturoi, acopera si lasa la cuptor cca 1 ora si 10 min. Daca ai timp, acopera carnea cu o foaie de aluat si coace fara capac ultimele 30 min.

Friptura de vita cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.