Friptura de porc in crusta de pesto cu gnocchi

Printeaza

Friptura de porc in crusta de pesto din: rosii uscate in ulei, muschiulet de porc, ulei de masline, pesto rosu, pesmet, alune de padure, usturoi, ceapa, rosii cherry, busuioc, gnocchi, sare, piper.

Ingrediente:Friptura_de_porc_in_crusta_de_pesto_cu_gnocchi

  • 3 roşii uscate în ulei
  • 1 bucată de muşchiuleţ (aprox. 700 g)
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de pesto rosu
  • 1-2 linguri de pesmet
  • 1 lingură de alune de pădure măcinate
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 400 g roşii cherry
  • ½ legătură de busuioc
  • 1 pachet de gnocchi (=500 g)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Tăiaţi roşiile uscate în cubuleţe. Rumeniţi muşchiuleţul pe toate părţile cu o lingură de ulei într-o tavă de friptură, apoi scoateţi-l din tavă. Amestecați roșiile cu restul de ulei de măsline, pesto, pesmet și alunele de pădure măcinate.

Curățați de coajă usturoiul și ceapa și tăiați-le cubulețe, spălați roșiile cherry și tăiați-le jumătăți, tocați frunzele busuiocului.

Ungeți friptura cu pesto pentru obținerea unei cruste. Rumeniți ușor cubulețele de usturoi și ceapă în grăsimea scursă de la friptură, adăugați friptura și preparați la cuptor cu capac timp de aprox. 70-80 minute la 200 °C (aer de recirculare180 °C/cuptor cu gaz treapta 3).

După aprox. 60 de minute îndepărtați capacul, adăugați roșiile și busuiocul și rumeniți crusta. Preparați gnocchi în apa sărată fiartă timp de aprox. 3 minute și serviți friptura ornamentată cu busuioc proaspăt.

Friptura de porc in crusta de pesto cu gnocchi

Friptura_de_porc_in_crusta_de_pesto_cu_gnocchi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.