Frigarui din mamaliga

Printeaza

Frigarui din mamaliga din: malai, apa, cimbru, ulei de masline, jambon, sare si piper.

Ingrediente:Frigarui_din_mamaliga

  • 200 g malai
  • 700 ml apa
  • 1 lingura cimbru uscat faramitat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 g felii de jambon curd-uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi apa cu putină sare la fiert şi când clocoteşte adăugaţi treptat mălaiul, amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe.

Faceţi o mămăligă şi lăsaţi-o să fiarbă până când se întăreşte bine. Amestecaţi mereu în vas.

După ce a fiert 25 de minute, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi cimbrul sfărâmat, 1 lin­gură ulei, sare şi piper, după gust.

Amestecaţi bine ingredientele şi turnaţi amestecul într-o tavă unsă cu ulei. Nivelaţi mămăliga şi lăsaţi-o să se răcească.

Tăiaţi-o apoi în cubuleţe cu latura de 2,5 – 3cm. Infăşuraţi fiecare cubuleţ în câte o bucăţică de jambon şi apoi înşiraţi-le pe beţe de frigărui.

Puneţi-le pe grătarul încins şi întoarceţi-le din când în când pentru a se rumeni uniform.

Frigarui din mamaliga

Frigarui_din_mamaliga

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.