Frigărui de ciuperci cu risotto

Printeaza

O reteta savuroasa de Frigărui de ciuperci cu risotto din: ciuperci, muschiulet de porc, ficatei de pasare, ardei gras, ceapa, unt, orez, pasta de tomate, boia dulce, supa de legume si salvie.

Ingrediente:

  • 400 g ciuperci champignon
  • 400 g muschiulet de porc
  • 200 g ficatei de pasare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 200 g orez pentru risotta, cu bob lung
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura boia dulce
  • 1/2 l supa de legume
  • 3 buchetele salvie

 

Mod de preparare:

Se curăţă ardeiul şi se taie bucăţele, ceapa se toacă mărunt. Se încălzesc 20 g unt în care se înăbuşă ardeiul şi ceapa. Se adaugă orezul şi se rumeneşte uşor, apoi se adaugă pasta de tomate şi boiaua, se amestecă bine şi se stinge cu bulionul de legume.

Se dă într-un clocot, apoi se fierbe acoperit, la foc moderat, 25-30 min. Se curăţă ciupercile, se taie muşchiuleţul şi ficăţeii în bucăţi potrivite pentru frigărui. Se desprind frunzele de salvie de pe tulpină.

Se înfig pe frigărui, alternativ, ciuperci, bucăţi de muşchiuleţ, de ficăţei şi frunze de salvie. Se încinge restul de unt şi se prăjesc frigaiuie, pe toate părţile, cca 8 min.

Se condimentează şi se aranjează pe risottoul dispus pe un platou.

Frigărui de ciuperci cu risotto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.