Fileuri de macrou cu ceapa si boia

Printeaza

Fileuri de macrou cu ceapa si boia  din: file de macrou, ceapa, boia de ardei, ulei, lamaie, vin, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Fileuri_de_macrou_cu_ceapa_si_boia

  • 700 g file de macrou
  • 4 cepe mari
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 50 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi fîleurile de eventualele oscioare rămase de la tranşare, spălaţi- le şi scurgeţi-le bine de apă. Ştergeţi-le şi presăraţi-le cu sare şi piper. Prăjiţi fileurile într-o tigaie mare în ulei şi 4-5 linguri cu apă, împreună cu ceapa curăţată, spălată şi tăiată julienne.

Când apa s-a evaporat, adăugaţi vinul şi boiauade ardei. Mai lăsaţi la foc mic încă 20 de minute sau până când ceapa se caramelizează. Serviţi preparatul cald, ornat cu sferturi de lămâie şi pătrunjel.

Fileuri de macrou cu ceapa si boia

Fileuri_de_macrou_cu_ceapa_si_boia

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.