File de vita cu legume si ciuperci
PrinteazaFile de vita cu legume si ciuperci din: file de vita, mustar boabe, ulei, sare, piper, cimbru, praz, bureti, usturoi, unt si patrunjel.
- 4 bucati file de vita (a 150g)
- cate 1 lingura mustar boabe si iute
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 lingura cimbru proaspat tocat
- 1 fir praz (mediu)
- 600 g bureti
- 1 catel usturoi
- 1 lingura unt
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 100°C. Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, amestecaţi muştarul şi întindeţi-l peste bucăţile de carne. Prăjiţi-le într-o lingură de ulei încins, condimentaţi-le, presăraţi-le cu cimbru şi lăsaţi-le la cuptorul încălzit cca. 30 de minute, să se frăgezească.
Intre timp, pregătiţi legumele, tăiaţi prazul pe lung în jumătate, apoi semi-rondele. Tocaţi usturoiul mărunt. încingeţi restul de ulei şi unt în tigaie şi căliţi acolo legumele şi usturoiul. Condimentaţi-le cu sare şi piper. Căliţi-le până s-a evaporat tot lichidul. Tocaţi pătrunjelul şi adăugaţi-l peste legume. Ser- viţi-le alături de fripturile la cuptor şi ornaţi-le cum doriţi.
File de vita cu legume si ciuperci
Poftă bună!
Imi place fileul de vita cu legume si ciuperci