File de crap cu crusta de arahide
PrinteazaFile de crap cu crusta de arahide din: fileuri de crap, sare, piper, zahar, faina, ulei, castravete, otet, branza de vaci, crema de arahide, arahide si patrunjel.
- 4 fileuri de crap (circa 200 g fiecare)
- sare
- piper
- zahar
- 2 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 1 castravete
- 1 lingura otet
- 100 g branza de vaci
- 3 linguri crema de arahide
- 1 lingura arahide
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Peştele se sărează şi se piperează. Se pudrează cu făină. într-o tigaie de teflon se încing 2 linguri de ulei şi se prăjeşte înăuntru peştele cca. 2 min. pe fiecare parte. Se aşază într-o tavă tapetetă cu aluminiu. Se rade castravetele şi se aşază în castron. Se amestecă oţetul cu sare, piper, zahăr şi 2 linguri de ulei. Castravetele se amestecă în sos.
Se amestecă brânza de vaci cu crema de arahide; se pipe- rează. Se curăţă şi se toacă pătrunjelul şi se amestecă în cremă. Cu această compoziţie se unge peştele şi se rumeneşte pe grătarul preîncălzit cca. 3-4 min. Peştele se serveşte cu salată de castraveţi şi pătrunjel.
Garnitură recomandată: cartofi natur cu unt.
File de crap cu crusta de arahide
Pofta buna!