Fasole picanta cu carnati afumati

Printeaza

Fasole picanta cu carnati afumati din: fasole boabe, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ceapa, arei gras, sare, piper, marar, leustean, usturoi, foi de dafin, bulion, boia uite, ulei, carnari de casa afumati.

Ingrediente:Fasole_picanta_cu_carnati_afumati

  • 500 g fasole boabe albe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 telina
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • cate 1 legatura marar si leustean
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 100 g bulion
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 50 ml ulei
  • 500 g carnati de casa afumati

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea, o speli şi o pui la fiert. După câteva clocote, schimbi apa şi continui fierberea în vasul acoperit, împreună cu rădăcinoasele şi ardeii, în prealabil curăţate, spălate şi tocate mărunt. Când fasolea a fiert, prăjeşti bucăţi de cârnaţi în uleiul încins.

Ii scoţi şi îi păstrezi la cald, iar în uleiul rămas căleşti la foc mic ceapa şi usturoiul curăţate şi tăiate mărunt. După ce se înmoaie, stingi cu bulionul diluat cu puţină apă, adaugi boiaua, foile de dafin, sare şi piper după gust.

Torni sosul peste fasolea fiartă şi scursă, iar după câteva clocote presari verdeaţa tocată mărunt. Serveşti fasolea alături de cârnaţi.

Fasole picanta cu carnati afumati

Fasole_picanta_cu_carnati_afumati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.