Farfalle cu hribi şi flori de dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de Farfalle cu hribi şi flori de dovleac din: farfalle, hribi, flori de dovleac, mazare, gorgonzola, civeta, vin alb, sofran, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente :Farfalle cu hribi şi flori de dovleac

  • 350 g farfalle

pentru asezonare:

  • 50 g hribi deshidrataţi
  • 12 flori de dovleac (sau dovlecel)
  • 150 g mazăre boabe congelată
  • 50 g gorgonzola
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 fire civetă (sau ceapă verde)
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 plic de şofran
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Inmoaie hribii în apă uşor călduţă. Decongelează mazărea şi spal-o sub jet de apă rece. Curăţă florile de dovleac şi taie-le bucăţi mari. Incinge uleiul într-o tigaie, apoi căleşte uşor, pe foc nu prea mare, usturoiul tocat.

Adaugă hribii hidrataţi şi mazărea scursă de apă. Pune sare şi piper, după gust, şi fierbe totul câteva mi­nute, la foc mediu. Adaugă florile de dovlecel şi stinge cu vin alb. Fierbe toate ingredientele 5 minute, la foc mediu, amestecând de mai multe ori.

Pune pastele la fiert într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare. Toarnă şi şofranul în apă, acesta colorând pas­tele în galben, dându-le şi o aromă delicată.

Scurge pastele când sunt fierte al dente şi răstoarnă-le în tigaia cu hribi. Adaugă gorgonzola tăiată cu­buri, pune sare şi piper, după gust, şi amestecă totul pe foc mare. Serveşte farfallele fierbinţi, după ce le-ai decorat cu civetă tocată (sau cozi de ceapă verde) şi le-ai stropit cu puţin ulei.

Farfalle cu hribi şi flori de dovleac

Farfalle cu hribi şi flori de dovleac

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.