Dulceaţă de piersici şi lămâie

Printeaza

O reteta de dulceata de piersici si lamaie din: piersici, zahar, scortisoara, brandy, lamaie si apa.

Ingrediente:Dulceaţă de piersici şi lămâie

  • 1 kg piersici
  • 700 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 1 paharel brandy
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri apa

 

Mod de preparare:

Decojeşte piersicile, încercând să cureţi doar pieliţa sub­ţire de la suprafaţa fructelor. Scoate-le sâmburii şi taie pulpa felii. Pune-le într-o cratiţă din oţel inoxidabil sau din aramă şi adaugă-le 2-3 linguri de apă. Pune zahărul, batonul de scorţişoară, zeama şi coaja rasă de lămâie.

Fierbe fructele la flacără mică timp de 25-30 de minute, amestecând din când în când şi îndepărtând spuma care se formează. Controlează consistenţa siropului şi, dacă atunci când pui o picătură pe o farfuriară, aceasta se întăreşte când se răceşte, înseamnă că este gata.

Opreşte focul, lasă dulceaţa să se odihnească timp de câteva minute, scoate batonul de scorţişoară, încorporează brandy-ul şi toarn-o fierbinte în borcane. Inchide-le ermetic, sterilizează prin fierbere şi păstrează dulceaţa într-un loc întunecos.

Dulceaţă de piersici şi lămâie

Dulceaţă de piersici şi lămâie

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • dulceata de piersici cu lamaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.