Dulceata de rosii

Printeaza

Dulceata de rosii din: rosii, zahar, lamaie, rom, zahar vanilat.

Ingrediente:Dulceata_de_rosii

  • 1 kg rosii
  • 75 g zahar
  • 1 lamaie
  • 50 ml rom
  • 1 plic zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Roşiile trebuie să fie tari şi sănătoase. Le opăreşti în apă clocotită, apoi le decojeşti. Le tai în jumătăţi şi le cureţi de seminţe.

Pui zahărul la fiert cu 2 căni de apă, pe foc mic. După ce se dizolvă complet, pui roşiile, zahărul va¬nilat şi câteva pătrăţele mici de coajă de lămâie.

Laşi vasul la fiert, amestecând din când în când, să nu se lipească. După ce s-a răcit, torni dulceaţa în borcane. Acoperi borcanele, dar nu le legi decât după ce capătă o pojghiţă la suprafaţă.

Dulceata de rosii

Dulceata_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.