Drob de nuci
PrinteazaDrob de nuci din: nuci, ceapa, paine, ulei, oua, suc de rosii si sare.
- 200 g nuci
- 2 cepe mari
- 2 felii de paine
- 50 ml ulei
- 4 oua
- 200 ml suc de rosii
- sare
Mod de preparare:
Macini nucile în maşina de tocat, toci ceapa mărunt, înmoi pâinea şi apoi o pasezi cu furculiţa. Amesteci toate ingredientele de mai sus cu uleiul, gălbenuşurile, sucul de roşii şi sare. Adaugi albuşurile bătute spumă. Ungi o tavă cu ulei şi o tapetezi cu făină, apoi torni compoziţia în strat gros de 5 cm.
Dai tava la foc mic, până drobul ceaşcă şi apoi îl tai în bucăţi. Poţi formează o crustă bine rumenită, servi drobul alături de piure de Scoţi tava, laşi drobul să se răceasca si apoi il tai in bucati. Poti servi drobul alaturi de piure de cartofi, sufleuri etc.
Drob de nuci
Pofta buna!