Drob de miel cu ceapa si usturoi verde

Printeaza

Drob de miel cu ceapa si usturoi verde din: piper negru, oua, lapte, sare, patrunjel, paine, marar, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde si prapure de miel.

Ingrediente:Retete_3

  • 1 varf piper negru
  • 7 buc. oua
  • 1 ceasca lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 buc. legatura patrunjel
  • 2 buc. felie paine
  • 1 buc. legatura marar
  • 1 kg organe miel
  • 5 buc. legatura ceapa verde
  • 2 buc. legatura usturoi verde
  • 1 buc. prapure miel

 

Mod de preparare:

Organele de miel (inima, ficat, rinichi) se spala bine sub jet de apa rece apoi le punem la fiert in apa cu sare pana sunt fierte pe jumatate. Intre timp, spalam bine si curatam verdeata pe care o si tocam in robotul de bucatarie. Organele semi-fierte si racite se dau si ele la tocat in robot; le putem marunti mai bine sau mai putin, dupa preferinta.

Intr-un castron amestecam organele tocate cu verdeata, punem 7 oua (daca sunt oua mari ajung si 5), cele 2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse, sare si piper. Amestecam bine compozitia. Intr-o forma de cozonac asezam prapurele de miel sa imbrace peretii si fundul tavii si punem apoi compozitia de drob.

Invelim drobul in restul de prapure si il dam la cuptor la foc potrivit vreo 30-40 de minute. Daca nu avem prapure, fie ungem tava cu unt, fie formam un prapure fals din aluat.

Drob de miel cu ceapa si usturoi verde

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.