Deserturi delicioase: Tartă cu prune

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu prune din: faina, unt, zahar, sare, prune, zahar vanilat, scortisoara, lapte, oua, gris, gem de prune, zahar, pesmet si zahar pudra.

Ingrediente:Tartă cu prune

  • 250 g faina
  • 150 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 700 g prune
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • scoartisoara macinata
  • 250 ml lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri gris
  • 6 linguri gem de prune
  • 100 g zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se spală prunele, se scot sâmburii, se taie felii, se presară cu zahăr vanilat şi scorţişoară măcinată, după gust, şi se lasă la rece 30 de minute.

Se fierbe grisul cu laptele şi după ce se răceşte se amestecă cu gemul de prune, nuca măcinată, zahărul, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi se frământă până se obţine un aluat omogen, elastic, care se lasă la rece 30 de minute.

Se întinde aluatul în foaie subţire, se tapetează cu ea forma de tartă, îmbrăcând şi pereţii. Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri.

Se presară pesmetul, se întinde crema de griş şi se pun feliile de prune. Se dă tarta la cuptor pentru 30-40 de minute şi când e gata se presară cu zahăr pudră.

Tartă cu prune

Tartă cu prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.