Desert cu mango

Printeaza

Desert cu mango din: mango, fructoza, oua, lapte, capsune.

Ingrediente:Desert_4

  • 1 mango mare
  • 8 lingurite cu fructoza (sau 16 lingurite cu zahar pudra)
  • 4 oua
  • 20 cl lapte semidegresat
  • cateva capsune sau seminte de rodie

 

Mod de preparare:

Curăţaţi mango, scoateţi sîmburele şi tăiaţi pulpa cuburi. Mixaţi pulpa 2 minute cu 2 linguriţe cu fructoză (sau zahăr pudră), pentru a obţine un piure fin.

Spargeţi ouăle şi bateţi-le ca pentru omletă cu restul de fructoză şi cu laptele.

Puneţi deoparte 4 linguri cu piure de mango şi amestecaţi res­tul cu ouăle bătute. Umeziţi pereţii a 6 forme mici şi turnaţi preparatul.

Puneţi formele pe sita unei cratiţe cu aburi, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă 25 de minute. Verificaţi dacă preparatul este gata: trebuie să fie tari la apăsare.

Luaţi formele de pe aburi şi lăsaţi să se răcorească. Intindeţi pe suprafaţa lor piureul de mango şi ornaţi cu cîteva bucă­ţele de căpşune sau cu seminţe de rodie.

Serviţi călduţ sau rece.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.