Curcan la cuptor cu garnitura de castane glasate, telina umpluta cu maruntaie si gogosi de cartofi

Printeaza

Curcan la cuptor cu garnitura de castane glasate, telina umpluta cu maruntaie si gogosi de cartofi

Ingrediente:Curcan la cuptor cu garnitura de castane glasate, telina umpluta cu maruntaie si gogosi de cartofi

  • 1 curcan de circa 3,500 kg
  • 300 g slănină crudă
  • 300 g cartofi
  • 100 g caş­caval sau brînză
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 150 g zarzavat
  • 2 cepe
  • 12 feline potrivite
  • 400 g castane
  • 1 pahar vin roşu
  • 200 g ciuperci
  • 3 linguri sos brun
  • 250 g ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se prepară curcanul pentru fript, se înveleşte cu felii de slănină tăiate foarte subţiri, se leagă cu sfoară subţire şi se dă la cuptor cu sare, piper, zar­zavatul şi una ceapă tăiată, puţin cimbru şi puţină supă sau apă.

Pe parcurs se mai stropeşte cu apă să nu se ardă fondul. Cînd este gata, se scoate curca şi în tavă se face sosul cu 1/2 lingură făină, supă şi sosul brun, apoi se stre­coară şi se mai fierbe 10 minute cu ciupercile tăiate felii şi vinul roşu.

Se tranşează  curcanul  şi se pune pe platou garnisită cu: castanele glasate în sos, ţelina umplută cu măruntaiele de la curcan şi gogoşi de cartofi cu brînză rasă (piure de cartofi fără lapte amestecat cu ouă, brînză sau caşcaval ras şi făină prăjite în ulei).

Sosul se serveşte la sosieră şi puţin se pune şi la friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.