Crusta cu dovlecei

Printeaza

Crusta cu dovlecei din: unt, cereale, ulei, dovlecei, branza, chives, sare, piper, oua, smantana.

Ingrediente:Crusta_cu_dovlecei

  • 100 g unt, topit
  • 250 g cereale cu ovăz, zdrobite

Pentru umplutura:

  • 2 linguri cu ulei
  • 2 dovlecei mari, tăiaţi în felii foarte subţiri
  • 100 g brânză Ceddar, rasă
  • 2 linguri cu chives, tăiat mărunt
  • sare şi piper negru măcinat
  • 3 ouă medii
  • 200 ml smântână

 

Mod de preparare:

Pentru bază, amestecă untul cu ovăzul. Omogenizează. Presează compoziţia la baza tăvii şi pe margini. Lasă la rece 30 de minute.

Incălzeşte cuptorul la 160°C. Coace baza, timp de 10 minute.

Intre timp, pregăteşte umplutura. Incălzeşte o tigaie pe foc, toarnă uleiul şi prăjeşte feliile de dovlecei până devin aurii. Pune jumătate din ei în tavă.

Presară brânza şi chives şi asezonează, apoi aranjează feliile de dovlecei rămase deasupra.

Bate ouăle, adaugă smântână şi omogenizează. Toarnă totul în tavă. Coace timp de 45 de minute, până când compoziţia s-a întărit.

Crusta cu dovlecei

Crusta_cu_dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.