Crochete de legume cu sos de roşii

Printeaza

Crochete de legume cu sos de roşii

Ingrediente:Crochete de legume cu sos de rosii

  • 1 dovlecel
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • 4-5 linguri
  • făină
  • piper
  • ulei
  • condimente

Pentru sosul de roşii ai nevoie de:

  • 3-4 roşii
  • 1 linguriţă zahăr, ulei
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 lingură smântână
  • 3-4 fire pătrunjel
  • sare

 

Cum procedezi pentru crochete:

Cureţi dovlecelul, morcovul şi cartofii şi le dai separat pe răzătoarea cu ochiuri mari. Tai ceapa foarte mărunt. Presari apoi dovlecelul ras cu foarte puţină sare şi -1 laşi într-o strecurătoare ca să se scurgă zeama.

Il amesteci apoi cu morcovul, cartoful şi ceapa, adaugi o lingură de făină, condimente şi piper după gust. Omogenizezi compoziţia, apoi formezi crochete de un deget grosime şi 3-4 cm lungime pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.

După ce ai prăjit toate crochetele, pregăteşti sosul: speli roşiile, le dai pe râzătoare şi le înăbuşi cu puţin ulei. Adaugi sare după gust, zahărul, muştarul, mai dai sosul în câteva clocote şi-l iei de pe foc mic. Pui smântână şi pătrunjelul tocat şi sosul e gata. Serveşti cro­chetele cu sosul alături.

Crochete de legume cu sos de roşii

Crochete de legume cu sos de rosii

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Delicioase crochetele de legume cu sos de rosii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.