Crema de vanilie caramelizata

Printeaza

O reteta de crema de vanilie caramelizata din: lapte, zahar, galbenusuri, zahar vanilat, sare, unt, esenta de portocala, coaja de portocala si faina.

Ingrediente:Crema de vanilie caramelizata

  • 600 ml lapte
  • 10 linguri zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • un pliculeţ de zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 50 g unt
  • esenţă de portocale
  • coaja de la 2 portocale
  • 4 linguri făină

 

Mod de preparare:

Se pun gălbenuşurile într-o cratiţă şi se amestecă cu zahărul, coaja de portocală, vanilia şi esenţa de portocale. Intre timp, se pune laptele într-un ibric să se încă lzească şi, după ce s-a încălzit, se toarnă puţin peste gălbenuşuri şi se amestecă uşor până se topeşte zahărul.

Se cerne făina şi se pune în cratiţa cu gălbenuşurile, se adaugă laptele puţin câte puţin şi se pun toate pe aragaz, amestecându-se uşor să nu se prindă. După ce a fiert şi s-a întărit, se pune untul, se amestecă uşor şi se toarnă în cupe sau în boluri. Se lasă să se răcească şi se ornează cu ţigarete din napolitane şi coji de portocale.

Crema de vanilie caramelizata

Crema de vanilie caramelizata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.