Crema de vanilie cu dulceata de capsuni

Printeaza

Crema de vanilie cu dulceata de capsuni cu: oua, zahar pudra, faina, lapte, unt, baton de vanilie, frisca lichida, dulceata de capsuni.

Ingrediente:Crema de vanilie cu dulceata de capsuni

  • 5-6 gălbenuşuri
  • 4 linguri cu zahăr pudră
  • 2 linguri cu făină
  • 500 ml lapte
  • 2 linguriţe cu unt
  • 1 baton de vanilie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • dulceaţă de capsuni

 

Mod de preparare:

Freacă gălbenuşurile spumă cu zahărul, după care adaugă făina, amestecând energic pentru a desface toate cocoloaşele. Toarnă treptat laptele fiert împre­ună cu batonul de vanilie.

Lasă pe foc, amestecând mereu, până se îngroaşă crema.

Adaugă untul şi lasă să se răcoreas­că, după care încorporează frişca bătută. Compoziţia astfel obţinută toarn-o în castronele. Lasă la rece cel puţin 3 ore, după care răstoarnă crema pe farfu­rioare şi serveşte-o cu dulceaţa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.