Tarta cu mere si crema de vanilie

Printeaza

Tarta cu mere si crema de vanilie din: aluat de foitaj, mere, lapte, oua, faina, zahar.

Ingrediente:Tarta cu mere si crema de vanilie

Pentru tartă:

  • 1 foaie aluat de foitaj
  • 2 mere
  • 1 plic tort-gelee transparent

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri făină
  • 4 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Aşezi aluatul într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini, şi-l ţii la cuptor până când se rumeneşte. Il scoţi şi-l laşi la răcit.

Amesteci laptele cu gălbenuşurile frecate cu zahărul simplu, pui făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Aşezi laptele pe foc şi amesteci până când se îngroaşă.

Dai deoparte, pui zahărul vanilat şi omogenizezi.

După ce s-a răcit, pui crema peste blat, aşezi deasupra rondele de mere şi torni jeleul preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.