Tarta cu mere si crema de vanilie
PrinteazaTarta cu mere si crema de vanilie din: aluat de foitaj, mere, lapte, oua, faina, zahar.
Pentru tartă:
- 1 foaie aluat de foitaj
- 2 mere
- 1 plic tort-gelee transparent
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 3 gălbenuşuri
- 3 linguri făină
- 4 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Aşezi aluatul într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini, şi-l ţii la cuptor până când se rumeneşte. Il scoţi şi-l laşi la răcit.
Amesteci laptele cu gălbenuşurile frecate cu zahărul simplu, pui făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Aşezi laptele pe foc şi amesteci până când se îngroaşă.
Dai deoparte, pui zahărul vanilat şi omogenizezi.
După ce s-a răcit, pui crema peste blat, aşezi deasupra rondele de mere şi torni jeleul preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Pofta buna!