Crema fina de cartofi

Printeaza

Crema fina de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, morcov, smantana, unt, lapte, costita, ulei si sare.

Ingrediente:Crema_fina_de_cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 1 telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 morcov
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 g unt
  • 1 cescuta cu lapte
  • 200 g costita
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare împreună cu ţelina şi rădă­cina de pătrunjel. Separat, fierbe morcovul.

După ce au fiert legumele, scurge- le bire de apă şi trece-le printr-o sită deasă. Incorporează untul şi smântână.

Crema astfel obţinută subţiaz-o cu lapte fierbinte. Potriveşte gustul de sare şi serveşte cu costiţa tăiată cubuleţ şi rumenită în puţin ulei.

Crema fina de cartofi

Crema_fina_de_cartofi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta e un fel de piureu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.