Cotlete de miel şi cuşcuş cu fructe şi mentă

Printeaza

Se pun 4 cotlete de miel într-un bol. Se presară 2 linguriţe de boia afumată, 1/2 ceapă roşie tocată fin, 1 lingură de oţet de vin roşu, 1/2 lingură ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă într-un castron 200g de cuşcuş cu 5  linguri seminţe de pin prăjite, 8 curmale tocate fin, coaja rasă de la 2   lămâi şi zeama de la 1 lămâie.

Se toarnă 140ml de apă fiartă, se acoperă, apoi se lasă să se absoarbă 10 minute. Se scoate carnea de miel din marinadă, se pune sub grilul încins pe treapta cea mai de sus 2-3 minute pe fiecare parte, apoi se lasă să se odihnească 10 minute, înfăşurată în folie.

Se amestecă în cuşcuş o mână de mentă şi pătrunjel tocat, se asezonează, apoi se mai adaugă zeamă de lămâie după gust. Se amestecă încă 0  mână de mentă tocată şi pătrunjel cu restul de 1/2 ceapă roşie, 2 linguri de oţet de vin roşu şi 2 linguri ulei de măsline, ca să se obţină un sos vinegretă cu aromă de verdeaţă. Se servesc mielul şi cuşcuşul cu sosul vinegretă.

Cotlete de miel şi cuşcuş cu fructe şi mentă

Cotlete de miel şi cuşcuş cu fructe şi mentă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.