Cotlet de miel la cuptor

Printeaza

Cotlet de miel la cuptor din: cotlete de miel, sare, piper, verdeata, vin, rozmarin, ulei, castraveti, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline si marar.

 

Ingrediente:Cotlet_de_miel_la_cuptor

  • 1,5-1,7 kg cotlet de miel
  •  sare
  •  piper
  •  piper boabe
  • 2 linguri verdeaţă combinată
  • 100-150 ml vin roşu
  • 2 fire rozmarin
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 castraveţi proaspeţi
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie sau oţet de mere
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 legatura mărar

 

Mod de preparare:

Carnea se spală cu apă rece, se curăţă de pieliţe şi se lasă la scurs pe un grătar.

Se presară apoi peste tot cu sare, piper şi se stropeşte cu vin roşu.

Se pune într-un castron, se presară verdeaţa combinată şi se adaugă piperul boabe.

Se acoperă şi se lasă la rece, la marinat, o oră. După jumătate de oră se întoarce pe cealaltă parte.

Se încinge cuptorul. Se leagă cotletul cu aţă, să capete o formă mai frumoasă, rotundă şi se prind deasupra 2-3 fire de rozmarin pentru aromă. Se aşază într-un vas şi se unge cu ulei.

Se toarnă apoi tot sosul marinat şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ o oră.

Dacă este rumenit şi nu este bine pătruns, se stropeşte cu sosul din tavă, apoi se acoperă cu o folie din aluminiu şi se mai coace 20-30 minute, la foc mic.

Se serveşte imediat cu salată de castraveţi, asezonată cu sare, zeamă de lămâie sau oţet de mere, ulei de măsline, usturoi verde şi mărar.

Cotlet de miel la cuptor

Cotlet_de_miel_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 

retete

Supa de miel cu parmezan

Supa de miel cu parmezan din: carne de miel, rosii, ceapa, ulei, busuioc, frunze de telina, usturoi, fulgi de chili, parmezan. O delicatesa, plina de arome, usor de preparat. timp de preparare 45 minute, timp de gatire 20 minute, 3-4 portii Carnea de miel: este o sursa bogata de proteine: 100 grame de carne asigura […]

retete

Tocanita cu carne de miel

Tocanita cu carne de miel din: carne de oaie sau miel, orez, linte, garam masala, nucsoara, seminte de mustar, pudra de coriandru, pudra de chimion, pudra de chili, ceapa, turmeric, rosii, ghimbir cu usutroi suc de limeta, frunze de coriandru, unt, sare. Este un preparat traditional din India care este foarte populara in timpul festivalelor, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.