Cosulete cu praz

Printeaza

O reteta de cosulete cu praz din: praz, smantana, cascaval, oua, patrunjel, ulei, sare, faina, unt, iaurt si galbenus.

Ingrediente:Cosulete cu praz

  • 2 fire de praz
  • 200 g smantana
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei
  • sare

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri cu iaurt gros
  • 2 linguri cu apa calduta
  • 1 galbenus
  • sare

 

Mod de preparare:

Amesteca bine faina cu untul taiat cubulete si un praf de sare. Adauga iaurtul, galbenusul si apa calduta. Framanta aluatul pana devine omogen, da-l la rece pentru cel putin 20 de minute. Curata prazul si taie-l in felii subtiri.

Incinge putin ulei si caleste prazul pana se inmoaie, apoi ia vasul de pe foc si lasa sa se racoreasca. Bate ouale cu smantana, adauga cascavalul patrunjelul tocat şi puţină sare. în acest amestec, adaugă prazul.

Intinde aluatul şi aşază-l în forme mici de tarte sau de brioşe unse cu unt. Umple fiecare formă cu amestecul preparat. Dă la cuptor pentru 15-20 de minute.

Cosulete cu praz

Cosulete cu praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.