Coroniţe împletite cu pere

Printeaza

Coroniţe împletite cu pere din: faina, lapte, oua, drojdie, sare, unt, zahar tos, ciocolata neagra, esenta de migdale, pudra de scortisoara, gem de pere, gem de carambole.

Ingrediente:Coronite_împletite_cu_pere

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte dulce
  • doua oua
  • 20 g drojdie
  • o lingurita cu sare
  • 100 g unt
  • 150 g zahar tos
  • 100 g ciocolata neagra
  • esenta de migdale
  • un sfert de lingurita cu pudra de scortisoara
  • 200 g gem de pere
  • gem de carambole

 

Mod de preparare:

Zahărul tos se pune într-un bol împreună cu drojdia şi se amestecă până se lichefiază. Se adaugă laptele călduţ, ciocolata tăiată mărunt, ouăle, sarea, jumătate de linguriţă cu esenţă de migdale şi pudra de scorţişoară.

Se presară făina, se frământă, apoi se adaugă untul topit călduţ. Se continuă frământarea până se încorporează tot untul şi aluatul nu se mai lipeşte de mâini sau bol. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Se întinde o foaie subţire, se taie în trei fâşii late, se ung cu gem de pere şi se împletesc în trei.

Se taie bucăţi potrivit de lungi, li se dă formă de cerc şi se lipesc capetele cu puţină apă ca să nu se desfacă la copt şi să iasă umplutura. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se lasă să crească zece minute, apoi se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit până se auresc la suprafaţă.

In loc de gem de pere se poate folosi gem de carambole.

Coroniţe împletite cu pere

Coronite_împletite_cu_pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.