Coronita cu visine

Printeaza

O reteta delicioasa de coronita cu: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, ciocolata alba, lapte, unt, zahar pudra, frisca, ciocolata neagra, fulgi de migdale, cirese confiate.

Ingrediente blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 esenta de vanilie

Ingrediente crema:

  • 250g ciocolata alba
  • 200 ml lapte
  • 100g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie

Ingrediente décor:

  • 200 g frişcă
  • 50 g ciocolată neagră
  • 100 g fulgi de migdale
  • 8 cireşe confiate

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spu­mă cu un praf de sa­re, adaugi zahărul şi baţi în continuare până se to­peşte. încorporezi pe rând gălbenuşurile, făina, esen­ţa de vanilie, amestecând aluatul de jos în sus.

Il torni într-o formă de tort cu gaură unsă şi tapetată şi îl dai la cuptor pentru 30-40 de minute.

Dai ciocolata albă pe râzătoare şi o topeşti cu laptele, pe foc mic, ameste­când continuu. O dai deo­parte şi o laşi să se răceas­că.

Freci untul spumă cu zahărul pudră şi cu esen­ţa de vanilie, apoi încorpo­rezi crema rece lingură cu lingură.

Tai blatul răcit în trei felii. Aşezi prima fe­lie pe un platou, întinzi gemul de vişine, pui a doua parte de blat, în­tinzi jumătate din crema de ciocolată albă şi aco­peri cu ultima parte de blat.

Imbraci tortul în cre­ma de ciocolată rămasă şi îl decorezi cu frişcă, cire­şe confiate, ciocolată rasă şi cu fulgi de migdale.

 

Pofta  buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Coronita cu mac si mandarine

Coronita cu mac si mandarine

Coronita cu mac si mandarine din: faina, drojdie, lapte, margarina, sare, ghimbir, mac, lapte praf, zahar pudra, lamaie, mandarine. Ingrediente: 500 g făină 40 g drojdie 2 ouă coaja de la 1 lămâie 250 ml lapte 60 g margarină 1 praf de sare 75 g ghimbir 500 g mac măcinat 2 linguri lapte praf 100 […]

 

Coronita cu mac

Coronita cu portocale

Coronita cu portocale din: suc de portocale, faina, oua, zahar, unt, sare. Ingrediente: 100 ml suc portocale 1 cană făină coajă de portocale, după gust 4 ouă 1 cană zahăr pudră 150 g unt topit 1 praf sare   Mod de preparare: Mixezi ouăle spumă cu zahărul şi cu sarea. Torni, în fir subţire, untul […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.