Coronita cu portocale

Printeaza

Coronita cu portocale din: suc de portocale, faina, oua, zahar, unt, sare.

Ingrediente:Coronita cu portocale

  • 100 ml suc portocale
  • 1 cană făină
  • coajă de portocale, după gust
  • 4 ouă
  • 1 cană zahăr pudră
  • 150 g unt topit
  • 1 praf sare

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle spumă cu zahărul şi cu sarea. Torni, în fir subţire, untul topit şi răcorit, mixând continuu, apoi sucul şi coaja de portocale şi omogenizezi.

Incorporezi cu o paletă făina cernută şi amesteci bine ca să nu rămână cocoloaşe.

Tapetezi o formă de guguluf, ca să-ţi iasă prăjitura ca o coroniţă, o formă rotundă sau chiar una de chec, tomi aluatul şi ţii la cuptor până când trece testul cu scobitoarea.

Serveşti prăjitura decorată după imaginaţie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.