Coltunasi cu piersici din: ou, faina, sare, piersici, smantana, zahar, vanilie. Ingrediente: 1 ou, făină şi sare pentru aluat 500 g piersici 1 cană cu smântână 1 cană cu zahăr tos vanilie Mod de preparare: Spargeţi oul în farfurie, adăugaţi apă câtă încape în jumătate de coajă de ou, adăugaţi sare şi faină cât cuprinde […]
Coltunasi cu vişine
PrinteazaScoţi sâmburii de la 1/2 kg vişine şi le pui zahăr să-şi lase siropul. Amesteci 3 ouă, o apă şi un praf de sare cu făină cât cuprinde pentru a obţine o cocă ce se lucrează uşor.
Intinzi planşetă, o tai romburi, iei câte o lingură de 3 aşezi într-un colţ, pliezi rombul şi-l lipeşti pui într-o oală cu apă clocotită.
Când se ridica la suprafaţă scoţi colţunaşii, îi aşezi pe un platou, ii stropeşti cu smântână sau ulei încins şi torni deasupra siropul scurs de la vişine.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Coltunasi cu branza de vaci telemea
Coltunasi cu branza de vaci telemea din: macaroane, unt, branza de vaci, oua, sare. Ingrediente: un aluat de macaroane cu ou 2 linguri unt 300 g brânză de vaci 2 ouă sare Mod de preparare: Se prepară coca, se întinde o foaie şi se taie pătrate cu latura de 5-6 cm. In fiecare pătrat se […]
Coltunasi cu carnati
Coltunasi cu carnati din: faina, ou, apa, cascaval, carnati afumati, sare, ulei, pesmet. Ingrediente: 500 g făină 1 ou 200 ml apă caşcaval cârnaţi afumaţi sare ulei pesmet Mod de preparare: Se prepară un aluat mai tare din făină, ou, apă şi puţină sare. Se întinde o foaie subţire şi se decupează pătrate cu latura […]