Colacel

Printeaza

O reteta delicioasa de colacel cu:unt nesarat, lapte, apa, zahar tos, sare, drojdie, faina, zahar brun, scortisoara, zahar pudra.

Ingrediente aluat:

  • 2 linguri unt nesărat, topit
  • 1 cană lapte, cald
  • 1 /3 cană apă, caldă
  • 1/4 ceaşcă zahăr tos
  • 2 linguriţe sare de masă
  • 40g drojdie uscată
  • 3-4 căni făină

Ingrediente glazura:

  • 1 cană zahăr brun
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 8 linguri unt nesărat, topit

 

Ingrediente pentru ornare:

  • 1 cană zahăr pudra
  • 2 linguri lapte
  • 2- 3 linguri unt

 

Mod de preparare:

Amestecaţi untul topit cu laptele, apa, za­hărul şi sarea. Când zahărul s-a dizolvat, puneţi făina treptat şi drojdia, amestecaţi bine, apoi frământaţi aluatul până devine elastic şi se desprinde uşor de pe mâini şi de pe vas.

Presăraţi-I cu făină şi acoperiţi-l, lăsaţi-l la loc cald să crească, cel puţin 1 oră, timp în care îşi dublează volumul. în timp ce aluatul creşte, preparaţi glazura, ames­tecând bine zahărul brun cu scorţişoara şi untul.

Scoateţi aluatul şi faceţi din el un sul gros. Tăiaţi-I în 64 bucăţi egale. Rulaţi fiecare bucată, pentru a obţine o sferă. Inmuiaţi fiecare sferă de aluat în glazură, apoi aşezaţi-le într-o tavă unsă şi tapetată, făcând mai întâi un cerc la bază, apoi suprapunând sferele, în forma unui muşuroi.

Acoperiţi preparatul cu folie şi puneţi-l la frigider pes­te noapte. Scoateţi-I din frigider, înlăturaţi folia şi puneţi-l la copt, în cuptorul încălzit bine dinainte. După ce s-a rumenit uniform şi este copt, scoateţi-l din cuptor şi din tavă şi lăsaţi-l la răcit 10 minute, apoi stropţi-l cu amestecul obţinut din zahăr, lapte şi unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.