Clafoutis de cireşe

Printeaza

O reteta de clafoutis de cirese din: cirese, oua, zahar, zahar vanilat, sare, lapte, rom si faina.

Ingrediente:Clafoutis de cireşe

  • 500 g cirese
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 380 ml lapte
  • eventual 1 lingura de rom
  • 140 g faina

 

Mod de preparare:

Se unge o formă rotundă, mică, de sufleu. Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală cireşele proaspete şi se golesc de sâmburi. Cele congelate se lasă să se decongeleze, iar cele din compot se lasă să se scurgă. Se bat ouăle cu zahăr; se adaugă zahăr vanilat, sare, lapte, eventual 1 lingură de rom. Se înglobează făina, cu telul.

Se aşază în formă o treime din compoziţie şi se repartizează deasupra cireşele; se toarnă restul de compoziţie şi se coace 40-45 min. Se scoate din cuptor, se înfige în prăjitură o scobitoare de lemn: dacă iese curată, prăjitura e gata, dacă rămân pe ea firimituri de aluat, prăjitura mai trebuie coaptă câteva minute.

Când este gata, prăjitura se răstoarnă şi eventual se pudrează cu zahăr. Se decorează cu cireşe şi se serveşte cu un sos spumos de vin sau vanilie.

Clafoutis de cireşe

Clafoutis de cireşe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.