Ciuperci a la grec

Printeaza

Ciuperci a la grec 

Ingrediente:Ciuperci a la grec

  • 800 g ciuperci
  • 300 g ceapă
  • 3 legături mărar şi pătrun­jel
  • 100 g ulei
  • 100 g vin
  • 2 g sare de lămîie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se aleg ciuperci e cele mai mici, tari şi albe, se curăţă, se spală în mai multe ape şi dacă sînt mai mari, se taie in jumătăţi sau în sferturi.

Se căleşte în ulei încins ceapa tocată foarte mărunt. Cînd ceapa a căpătat culoarea galbenă, se adaugă ciupercile, lâsîndu-le să fiarbă inăbuşit în zeama pe care o lasă.

Se potriveşte de sare, piper şi sare de lămîie, ele tre­buind să aibă un gust acrişor. După ce ciupercile s-au imuiat, se adaugă vin alb şi pătrunjel tocat, lăsîndu-se să mai dea o dală în fierit. După gust se poate adăuga şi mărar tocat. Se servesc reci

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.